About us

english text

About Me in english

Vision

vision in english

Testimonials

Μαρία

Είχα δεδομένο από πάντα ότι τα μαθήματα «ανώδυνου τοκετού» είναι ένα απαραίτητο κομμάτι της «διαδικασίας».

Παρ’ όλο που ήμουνα από μόνη μου διαβασμένη για το μετά, πίστευα ότι θα με βοηθήσουν να έχω «οδηγίες χρήσης» για την επίμαχη στιγμή.

Οι συναντήσεις με τη Δέσποινα ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία, τελείως διαφορετική από αυτό που φανταζόμουνα και έβλεπα στις ταινίες.

Τα μαθήματα περνούσαν το ένα μετά το άλλο και ακόμα δεν είχα ακούσει τίποτα για το πώς πρέπει να αναπνέω, να στέκομαι, τί να κάνω και πώς να το κάνω.

Χωρίς ίχνος διδακτισμού η Δέσποινα σε εισάγει στα μυστικά της μαγικής στιγμής της γέννησης, σου εξηγεί, και σε προετοιμάζει να ανακαλύψεις όσα ήδη το σώμα σου έχει σχεδιαστεί και ξέρει να κάνει.

Οι πληροφορίες και οι γνώσεις που απέκτησα ήταν πολλές τόσο για τη διαδικασία του τοκετού όσο και για τη φροντίδα του μωρού τον πρώτο καιρό μετά τη γέννηση. Αλλά το πιο σημαντικό δεν μετριέται…

Με ένα μοναδικό συνδυασμό γνώσεων, επαγγελματισμού και ενσυναίσθησης, η Δέσποινα κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια την εσωτερική μου δύναμη, να με κάνει να νιώσω ασφάλεια και να με προετοιμάσει ψυχικά για τη μεγάλη στιγμή.

Και μόνο όταν τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν, ήταν πλέον σαφές γιατί τα μαθήματα δεν ήταν «ανώδυνου τοκετού» αλλά «ψυχοπροφυλακτικής»

Ιάκωβος

Η εμπειρία παρακολούθησης των μαθημάτων προετοιμασίας εγκύων και συντρόφων τους για τον τοκετό, τον θηλασμό και τη γονεϊκότητα ήταν εξαιρετική. Χάρη στη Δέσποινα έλαβα πληροφορίες τις οποίες θεωρώ άκρως σημαντικές προκειμένου να προετοιμαστούν οι μέλλοντες γονείς για τις διάφορες φάσεις που προηγούνται του τοκετού, καθώς και για τη φροντίδα του βρέφους.

Μέσω της άρτιας επιστημονικής κατάρτισής της και της λεπτοφυούς ενσυναίσθησής της, η Δέσποινα μας οδήγησε σε μια βαθειά μορφωτική διαδικασία. Μας χάρισε και την παρουσία της στον τοκετό προσφέροντάς μας απίστευτη υποστήριξη και αδιάλειπτη φροντίδα.

Πιστεύω πως, έχοντας αυτή τη δυνατότητα, η παρακολούθηση αυτών των μαθημάτων είναι πολύ σημαντική και για τους μέλλοντες πατεράδες, κατ’ αρχάς για να προσφέρουν ουσιαστική υποστήριξη στην κυοφορούσα και τη νέα μαμά, καθώς και να λάβουν ενεργό ρόλο στις φάσεις της εγκυμοσύνης, του τοκετού και τη φροντίδα του μωρού.

Θα είμαι πάντα ευγνώμων στη Δέσποινα για όλα όσα μας χάρισε!

Έφη

Είναι μεγάλη ευτυχία να συναντάς ανθρώπους που είναι φτιαγμένοι για να κάνουν την δουλειά που κάνουν, ευτυχία και καλή τύχη…

και η Δέσποινα είναι μια τέτοια, σπάνια, περίπτωση!

Συνδυάζει με ένα πολύ προσωπικό και αυθεντικό τρόπο την τεκμηριωμένη επιστημονικότητα με την ανθρωπιά και την ευαισθησία που απαιτεί το επάγγελμα της μαίας.

Οι γνώσεις που μας μετέδωσε ήταν πολυεπίπεδες και ολιστικές, καλύπτοντας την προετοιμασία του τοκετού, τη γέννα και τη φροντίδα του μωρού μετά τη γέννηση, με έμφαση στον θηλασμό και την ασφαλή προσκόλληση του βρέφους στη μητέρα.

Μας προετοίμασε σαν ζευγάρι, με συνόδευσε σαν γυναίκα και μας υποστήριξε σαν οικογένεια,
πλέον, κατά την περίοδο της λοχείας με ένα αληθινό και ουσιαστικό ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα, με ενημέρωσε για την αξία του φυσιολογικού τοκετού και με βοήθησε να τον καταφέρω, ζώντας την πιο μαγική στιγμή της ζωής μου! Με ενημέρωσε για την αξία του μητρικού θηλασμού και με βοήθησε να θηλάσω για ένα χρόνο το μωράκι μου, αποκλειστικά με το δικό μου γάλα!

Το σημαντικότερο από όλα όμως ήταν ότι με έκανε να νιώθω ότι έχω ένα δικό μου άνθρωπο, μια δικιά μου γυναίκα, για να μπορέσω να στηριχτώ πάνω της σε ό,τι χρειαστώ, ακόμα και σήμερα, μετά από δύο και πλέον χρόνια.

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν χωράνε σε λέξεις οι επαγγελματικές και προσωπικές αρετές της Δέσποινας, μάλλον γιατί είναι από εκείνους τους ανθρώπους που τα δώρα τους είναι τόσο πολύτιμα που το μόνο αντίδωρο είναι η βαθιά και παντοτινή ευγνωμοσύνη!